Utergako
mintzafariko errezetak
Errusiako
entsalada
Osagaiak:
- arrautzak
- patatak
- azenarioak
- maionesa (baso olio bat+arrautza bat+gatza+limoi 3 tanta)
- atuna
- txaka
Egiteko
modua:
Alde
batetik, egosi
arrautzak (10
minutu sutan).
Beste alde
batetik, egosi
patatak eta
azenariok eta
eduki uretan
harik eta
laban batekin
patata zeharkatzen
ahal den
arte. Zuritu
eta zatitu
dena. Erantsi
gatza eta
dena nahastu
ongi.
Maionesa
aparte prestatu
behar da:
edalontzi batean
bota arrautza
bat, olioa,
gatza eta
limoi 3
tanta. Gero
irabiatu behetik
gora kontu
handiz.
Azkenik,
gehitu maionesa,
atuna eta
txaka eta
nahastu. Bukatzeko,
koilara batekin
zapaldu nahasketaren
goiko aldea
zelai gelditu
arte, polit
gera dadin
aurkezpenerako.
Oilaskoa
piperradarekin
Osagaiak:
- Oiloa zatiturik (oilasko bat 4 pertsonarentzat)
- tipula
- baratxuria
- piper gorriak (latakoak)
- piper berdeak
- tomate naturala (latakoa)
- olioa
Egiteko
modua:
Alde
batetik frijitu
oilaskoa pixka
bat gorritu
arte, eta
alde batera
utzi. Beste
alde batetik
moztu tipula
eta baratxuria
eta frijitu
piperrekin batera.
Gero, erantsi
tomate naturala
eta hasieran
frijitutako oilaskoa
eta han
eduki dena
egin arte.
Sagar
tarta
Osagaiak:
1-
Obleak (“la
cocinera”)
2-
Sagarrak (reineta
klasekoak badira,
hobe)
3-
Muxika mermelada
Egiteko
modua:
Lehendabizi,
jarri obleak
azpil batean,
eta gero
zulatu pixka
bat sardeska
batekin. Zuritu
sagarrak eta
xerratan moztuta
jarri obleen
gainean. Sartu
azpila labean
eta han
eduki egin
arte, baina
erre gabe!
Eginda daudenean
atera eta
margotu goiko
partea mermeladarekin.
Hobetu
dezakezu eransten
badiozu krema
pastelera, eta
obleen ordez
hojaldrea erabil
dezakezu.
On
egin
No hay comentarios:
Publicar un comentario