martes, 28 de enero de 2014


Biurrungo MINTZAFARIko errezetak

Fruta entsalada
Osagaiak:
  • Uraza / letxuga
  • Tipula
  • Cherri tomateak
  • Anana
  • Mangoa
  • Kiwia
  • Mandarina
  • Granada
  • Sagarra
  • Udarea / Madaria
  • Banana
  • ...

Egiteko modua:
Uraza, tipula eta tomateak uretan jarri ongi garbitzeko. Beranduago, garbitu eta moztu.
Fruta garbitu, zuritu eta jateko moduko zatitan moztu, eta gainerako osagaiekin nahastu.
Entsalada gatz, ozpin eta olioz ondu.
- “El truko del almendruko”: Fruta ez herdoitzeko, hobe da azken mometuan zuritzea eta moztea.

Oilasko bularkia rokefor saltarekin

Osagaiak:


  • Oilo bularkiak
  • Txanpiñoiak
  • Rokefor gazta zatia
  • Esnegaina

Egiteko modua:
- Rokefor saltsa: lapiko batean olio pixka bat bota eta, berotu ostean, txanpiñoiak botatzen dira.
20 bat minutu beranduago, txanpiñoiek askatu duten ura kendu (gainerakoa lurruntzen da) eta rokefor gazta zatia eta esnegaina botatzen da.
- Oilasko bularkiak zartagiean edo plantxan egiten dira. Behin eginak, saltsaren lapikoan sartzen dira.


Mami sorbetea
Osagaiak:

  • Mamiak
  • Esnagain izozkia
  • Kanela

Egiteko modua:
Mamiak eta izozkia biltzen dira lapiko batean eta irabiatzen dira.
Kanela ere gehitzen zaio

Biurrun, 2014ko urtarrilaren 17a

No hay comentarios:

Publicar un comentario