Biurrungo
MINTZAFARIko
errezetak
Fruta
entsalada
Osagaiak:
- Uraza / letxuga
- Tipula
- Cherri tomateak
- Anana
- Mangoa
- Kiwia
- Mandarina
- Granada
- Sagarra
- Udarea / Madaria
- Banana
- ...
Egiteko modua:
Uraza,
tipula eta tomateak uretan jarri ongi garbitzeko. Beranduago, garbitu
eta moztu.
Fruta
garbitu, zuritu eta jateko moduko zatitan moztu, eta gainerako
osagaiekin nahastu.
Entsalada
gatz, ozpin eta olioz ondu.
- “El
truko del almendruko”: Fruta ez herdoitzeko, hobe da azken mometuan
zuritzea eta moztea.
Oilasko bularkia
rokefor saltarekin
Osagaiak:
- Oilo bularkiak
- Txanpiñoiak
- Rokefor gazta zatia
- Esnegaina
Egiteko modua:
- Rokefor saltsa:
lapiko batean olio pixka bat bota eta, berotu ostean, txanpiñoiak
botatzen dira.
20 bat minutu
beranduago, txanpiñoiek askatu duten ura kendu (gainerakoa
lurruntzen da) eta rokefor gazta zatia eta esnegaina botatzen da.
- Oilasko bularkiak
zartagiean edo plantxan egiten dira. Behin eginak, saltsaren lapikoan
sartzen dira.
Mami sorbetea
Osagaiak:
- Mamiak
- Esnagain izozkia
- Kanela
Egiteko modua:
Mamiak eta izozkia biltzen
dira lapiko batean eta irabiatzen dira.
Kanela ere gehitzen zaio
Biurrun,
2014ko urtarrilaren 17a
No hay comentarios:
Publicar un comentario